Uygulama Anasınıfımız Hakkında

11.06.2021 1483

11-06-2021

UYGULAMA ANAOKULU

Biz Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fehime Çağatay Uygulama Anasınıfı olarak çocuklarımızı beceri ve yaratıcılıklarını özgürce sergileyebilecekleri sağlıklı, eğlenceli, güvenli ve öğrenmeye ilgi uyandıran bir ortamda, kendine güvenen sorumluluklarını taşıyabilen, kendini değerlendirebilen, yaşadığı dünyaya duyarlı ve ilkeli bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Sorumluluğumuzun çocuklarımızın düşünme yeteneğini geliştirerek, değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlayan hayat boyu öğrenmeye açık bireyler yetiştirmek olduğuna inanıyoruz.

"HER ÇOCUK BİZİM İÇİN ÖZELDİR."

Her çocuk farklı kişilik özelliklerine, ilgi - yetenek ve farklı öğrenim yapılarına sahiptir. Okulumuza gelen her çocuğun bireysel potansiyeline göre, özgüvenini kaybetmeden kendi hedeflerine ulaşabilmesi üzerine bir eğitim anlayışı ile hareket ediyoruz.

OKUL + AİLE + ÇOCUK = EĞİTİMDE BÜTÜNLÜK, BAŞARI.

Okulumuz üç katlı, müstakil bir yapı olup, Merkez İlkokulu ile aynı bahçede bulunmaktadır. Okulumuz 5 derslikte eğitim hizmeti vermektedir. Çocukların oyun oynayabilmeleri için geniş bir park alanına ve okul bahçesine sahiptir. Aynı zamanda çocukların oyun ihtiyacını karşılamak için en üst katta geniş bir oyun salonu bulunmaktadır. Kadromuzda Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi, Atölye Şefi, 5 Anasınıfı Öğretmeni ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan öğrencilerimiz görev yapmaktadır.1 Aşçı ve 1 yardımcı personel mevcuttur.

Uygulama Anasınıfımızda 36-72 aylık ( 3-4-5 yaş grupları) için ayrı sınıflarımız bulunmakta ve bu yaş gruplarının kayıtları yapılmaktadır. Uygulama Anasınıfımız 3-6 yaş grubu çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak hizmet vermektedir.

Okulumuzda sabah-öğle ve tam gün eğitim hizmeti verilmektedir. Uygulama Anasınıflarımızda tam gün eğitimi sabah 08.00 'de başlar 17.00 de sona erer. Sabah eğitimi 08.00 de başlar 13.00'de, öğle eğitimi ise 13.00'de başlayıp 18.00'de biter.

 Her grupta sınıf öğretmeni Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan öğrencilerimiz ile birlikte çalışmaktadır. Alan öğrencilerimiz sınıf öğretmenine yardımcı olurken kendi alanında mesleki bilgisini artırmakta, iş deneyimi kazanmakta ve hayata hazırlanmaktadır. Alan öğrencilerimizin mesleki bilgilerini artırmaları, tecrübe kazanmaları ve hayata hazırlanmaları için siz velilerimizin desteklerine ihtiyaçları oldukları muhakkaktır.

Eğitim etkinlikleri, çocukların bireysel özellikleri gelişim alanları göz önüne alınarak planlanmakta çocuğun çevresi ve yaşıtlarıyla kuracağı ilişkiler, etkileşimler zengin ve kapsamlı kaynaklarla desteklenmektedir.

Günlük plan doğrultusunda özel gün ve kutlamaları ve alan gezileri düzenlenmekte, anne-baba eğitimi kapsamında aileler sınıf etkinliklerine katılmaktadırlar.

Uygulama sınıfında programda belirtilen kazanımlara ulaşmak için günlük planlarımızda Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Yabancı Dil (İngilizce), Satranç Okuma yazamaya hazırlık etkinlikleri ve alan gezilerine yer verilmektedir.

Kontenjan ve diğer ayrıntılar hakkında okul idaresinden bilgi alabilirsiniz.

 

İletişim: 452 324 60 02- 452 323 17 26